top of page

At - Çek Avcılığı Spin Olta Setleri ( Spin Olta Takımları)

Güncelleme tarihi: 24 May

At - Çek avcılığı yaygın adıyla bilinen spin. Bu avcılık türü aslında sahte balık taklidi yapacak materyaller kullanılarak balık kandırmayı hedefler, günümüz şartlarında silikondan metale, sert plastikten ahşaba kadar birçok gerçekçi çeşidi bulunmaktadır.


Ortlama 10-50 gr arasında sahte balıklar kullanılarak at - çek yöntemi ile gerçek balık aksiyonu ile balık kandırma yöntemidir. Bu maket balıklar sinking (Batan) ya floating (Yüzen) özelliklere sahip olurlar, bu özelliklerine göre ve materyaline göre çeşidine göre aksiyon verme şekli değişkenlik gösterebilir.


Spin kamışınızın sertlik derecesinin yanı sıra atar değerlerini de iyi seçmelisiniz, spin için en ideal atar değerlerini 7-35 gr arası diyebiliriz ama yine bu değer meranıza, hedef balığınıza, kullanmak istediğiniz sahtelere göre değişkenlik gösterecektir.


Spin oltası boyu tamamen tercih meselesidir, ortalama 210 cm - 240cm -270cm boylarında bulunabilir marka ve modellere göre 1-10 cm arası değişkenlik gösterdiği de görülmektedir.


Spin oltası makinası ise min. 2000 - maks. 4000 olması atış performansınız etkileyebileceği için idealdir. Ağırlık dengesi önemli olduğu gibi "drag" yani makinanın çekerinini de göz önüne alarak sarım oranın gözetmek önemli noktalardan birisidir. Bizce İdeal makine boyu 3000 veya 4000 olmalıdır.


Sıradan gözükse de diğer çok önemli bir konu ise misinadır, spin avcılığında, diğer çoğu teknikde olduğu gibi teknolojinin de ilerlemesi ile ip kullanılmaktadır, en az 8 örgü ip olması atış performansınızı olumlu yönde etkileyecektir. İnanılmaz performans aldığımız ve ısrarla tüm müşterilerimize şiddetle önerdiğimiz ip Sufix x8 İp misinalardır.

İp kalınlığı atış performansını etkileyeceği için bu serinin 0.128mm kalınlığındaki ipi uzun süre kullanarak testimizi başarıyla geçmiştir.


Sizde bir spin olta takımı sahip olmak istiyor ve nasıl bir takım yapacağına karar veremediyseniz sizin için kombinlediğimiz spin olta takımlarına buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.




Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page